Ens sumen a l’esdeveniment mundial Park(ing) Day del 18 de setembre, per reivindicar un altre model de ciutat.
Tal i com diu el manifest d’aquest any, per una ciutat amb menys contaminació ambiental i sonora, amb altres models econòmics i socials possibles que posin la vida al centre, per un nou model de mobilitat sostenible i saludable, un urbanisme pensat des de l’ecofeminisme en què l’espai públic sigui per tothom…
I, en aquest marc, reinvindiquem també una ciutat més verda, biofílica i renaturalitzada amb natura als balcons, carrers, parcs, patis, horts, cobertes verdes, i altres espais… Amb un verd biodivers i interconnectat que ens permeti, alhora, una quotidianitat urbana saludable i vinculada amb la terra.
També posem en el nostre granet de sorra en l’acció central del Park(ing) Day, el dia 18 de setembre a les 18h a plaça Universitat, que proposa enverdir en bicicleta els carrers de Barcelona perquè….
Tu, tots, totes som agents transformadors per enverdir i regenerar la nostra vida urbana!
I què podem fer a casa, a l’escala de veïns, al carrer, a l’hort comunitari, a l’escola dels nostres fills i filles, a la nostra feina… A mode d’inspiració, aquí recuperem algunes idees que van sorgir en el procés participatiu que hem fet en motiu del camí escolar verd.
🌿#ParkingdayBCN20 #RecuperemLaciutat #EnverdimBCN
En mi comunidad de vecinos (en zona de alta contaminación de Barcelona ciudad) han cambiado el suelo ajardinado en origen (plantas aromáticas y flores) por césped artificial… 160 metros cuadrados. Han colocado encima cuatro arbolitos en maceta… Todo el mundo contento excepto nosotros… estamos con protestas en el balcón. Nos llaman de todo, porque el aspecto estético final es bueno… pero no ético. Fue decidido por mayoría en junta vecinal (17 votos afirmativos -los de los pisos más grandes- entre más de 90 vecinos) Los especialistas consultados dicen que éticamente tenemos razón, pero que la ley no nos apoya. Un saludo.